7 april 2018
13:00

Referat: Husie IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Mikael – Jonathan S, Oskar H, Mattias A, Jonathan T – Maksym, Jonas, Alex, Linus – Anders, Ahmed

Avbytare var Marius som kom in som mittback efter 34 min och sen spelade i den positionen tills han sista 10 gick ut som vänsterback i det som då var en trebackslinje, Henke som spelade hela andra halvlek som anfallare, Mathias K som kom in som anfallare ungefär mitt i andra halvlek och blev kvar där, Oskar W som spelade vänsterytter/vänsteranfallare sista 12 och Albin som också spelade sista 12, i hans fall som högerback i ovannämnda trebackslinje.

Husie började väldigt bra. Med vinden i ryggen förlade man mycket av spelet på vår planhalva och när då en av de spelare som gissningsvis har få övermän i antal gjorda mål i Malmöfotbollen det här årtusendet, Ken Hansson, finns på plan känns det som risk för baklängesmål mest hela tiden. Det var ju därför inte helt förvånande att det var just han som redan i den 4:e min höll sig framme. Mikael gjorde en fin räddning på ett hårt och lurigt skott som han rutinerat lyckades tippa ut åt sidan men vem var ändå där och slog in returen om inte denne Ken. Kanske delvis sporrade av detta tidiga mål spelade Husie mer eller mindre ut oss första 15. Trots att det ju egentligen inte är rimligt undrar jag om det inte fanns med någon form av underskattning – eller låt säga ett lite väl stort självförtroende, från vår sida med tanke på den fantastiska trupp på papperet vi alla kände att vi ställde på benen idag.

Efter en kortare period då det var ganska jämnt ute på planen, men vi fick rätt många frisparkslägen som vi inte gjorde mycket av, tog vi över allt mer och hade ett synnerligen klart grepp om händelserna på planen. Den första klara chansen under denna period hade ändå Husie i den 33:e minuten men Mattias hann fatt den helt frispelade Ken Hansson (som strax efteråt tvingades utgå skadad) och bröt med en perfekt glidtackling – strålande insats! Kort därefter borde vi verkligen ha utjämnat när vi under knappa 2 minuter hade 3 jättechanser - två missade frilägen från nära håll och ett långskott i ribban av Linus. Mot slutet av halvleken var det bara vi och Husiespelarna var nog nöjda när domaren blåste för halvtidsvila.

Som så ofta när man tänker att när vi nu skapat så mycket borde vi verkligen kunna skapa ännu mycket mer nu när vi hade den på denna vindpinade plats hårda vinden i ryggen så blev till att börja med inte alls så fallet. De första 20 minuterna hände i stort sett inget av värde i någondera riktningen och underhållningsvärdet var då synnerligen måttligt för att uttrycka det snällt. Vi hade mycket boll men slog – som vi så ofta genom åren när vi haft kraftig medvind gjort – många alldeles för långa djupledsbollar med tanke på vinden, bollar som bara rann iväg utan chans för den tilltänkte mottagaren att nå dem och ofta över kortlinjen .

Efter denna intetsägande inledning på andra halvlek började vi anpassa spelet lite bättre till vindförhållandena. Precis som i första halvlek skapade vi då plötsligt väldigt mycket och hade precis som då alla de hetaste chanserna i ett ”kluster” på ett par minuter, den här gången precis mitt i halvleken. Den allra klaraste var när Ahmed sprang sig fri men inte som alltid i de lägena gjorde ett kliniskt avslut utan målvakten kunde rädda. Returen hamnade dock hos Linus (kanske dumt att namnge dig, jag brukar ju sällan göra det när någon gör mindre lyckade insatser men om jag samtidigt säger att du speciellt i första halvlek var väldigt väldigt bra så kanske det kan vara OK?) som trots tomt mål från max 5 meter lyckades skjuta i ribban. Två ribbträffar av samma spelare i en och samma match är ju relativt ovanligt men idag kändes det som att varken han eller någon annan skulle kunna få in bollen.

Nämnas bör väl att Husie under den sista kvarten också hade ett par fina kontringslägen som kunde resulterat. Det mest kännetecknande mot slutet var annars vilka enorma ytor vi fick på mittfältet, ytor som vi dock inte gjorde så mycket av.

Totalt sett ett klart missvisande resultat. Med lite mer skärpa i avsluten borde vi faktiskt tagit tre poäng och att det inte ens blev en är faktiskt anmärkningsvärt sett till den totala matchbilden. Sen kan man å andra sidan spekulera i om vi inte riskerat att släppa in fler mål med Ken Hansson kvar på planen.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 3-3 Avslut på mål 9-3 (inkl.2 ribbskott) Avslut utanför: 8-3